Sähköä tontille

21.10.2015

Sähkö on ensimmäisiä asioita joita tarvitaan, kun aletaan rakentamaan. Sähköä tarvitaan raksamiesten saapuessa työmaalle - pitäähän kahvit saada keitettyä.

Nakkilan ja Harjavallan alueelle rakennetaan vuosittain kolmisenkymmentä uutta sähköliittymää. Suurin osa niistä on omakotiasujan tarpeisiin, mutta joukkoon mahtuu myös isoja liittymiä.

Kesän aikana olemme rakentaneet Torttilassa suurinta liittymää mies muistiin. Suomen Teollisuuden Energiapalvelut rakentaa biolämpölaitosta suurteollisuuspuiston tarpeisiin. Voimala alkaa tuottaa lämpöä alkuvuodesta ja se tulee korvaamaan vanhanaikaista öljyllä tuotettua lämpövoimaa. Toimitamme voimalalle 1200 kW sähköliittymän, joka vastaa teholtaan 70 normaalin omakotitalon liittymää. Näin suurta yksittäistä kohdetta ei ole verkkoomme liittynyt vuosikymmeniin.

Ison kohteen liittäminen vaati muutoksia myös alueen sähköverkkoon. Tässäkin tapauksessa on rakennettu uusi muuntamo vanhan tilalle ja alueen ilmajohtoja on maakaapeloitu. Sähköverkon muutoksilla varmistamme tehon riittävyyden ja hyvälaatuisen sähkön kohteessa.

Liittymähintamme ovat Satakunnan alueen halvimpia ja edullisella hinnoittelulla parannamme alueen elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta. Uusissa omakotitaloissa sähkötyöt muodostavat noin kymmenen prosenttia rakentamiskuluista. Niihin kannattaa siis panostaa. Huolellinen suunnittelu on onnistuneen lopputuloksen perusta. Turvallisuuden takia sähkötöissä kannattaa aina käyttää vain ammattilaisia.

Meiltä Lammaisten Energiasta saat apua rakennusprojektiin liittyvissä sähköasioissa ja lisätietoa uuden liittymän rakentamisen asioista löydät meidän nettisivuiltamme

-Jarkko Helin-

Jarkko Helin