Aurinkosähköjärjestelmät

Hanki meiltä laadukkaat aurinkopaneelit asennuksineen

Myymme eri kokoisia aurinkosähköjärjestelmiä avaimet käteen palveluna.

  • SUN-aurinkosähköpaketti sisältää järjestelmän (paneelit, kiinnitystelineet, invertterin, turvakytkimen, kaapelit) asennuksineen sekä Sinulle sopivimman edullisen sähkösopimuksen.
  • Suunnitteluvaiheessa asiantuntijamme kartoittaa kohteen ja sovitaan samalla sopivin asennustapa.


Aurinkosähköjärjestelmiä hankittaessa tulee miettiä, minkä tehoinen järjestelmä halutaan ja miten paneelit voidaan asentaa. Yleensä paneelit asennetaan rakennuksen katolle etelän suuntaan. Katon kantavuus ja paneeleille riittävä pinta-ala tulee tarkistaa. Katon kantavuudesta vastaa asiakas. Paneelien kiinnitys vaihtelee sen mukaan, onko kyse tiili- pelti- tai huopakatosta sekä katon kaltevuudesta. Muuta huomioitavaa ovat kaapelireitit ja invertterin eli vaihtosuuntaajan sijoitus. Ennen asennusta on hyvä ottaa yhteyttä omaan kuntaan ja tiedustella tarvittavia lupakäytäntöjä.

Aurinkosähköjärjestelmä voidaan rakentaa joko jakeluverkon kanssa rinnakkain toimivaksi on-grid –järjestelmäksi tai itsenäiseksi off-grid –järjestelmäksi paikkoihin, joissa verkkosähköä ei ole saatavilla. Tällainen itsenäinen kohde voisi olla esimerkiksi saaressa sijaitseva kesämökki.

Lue lisää sähköntuotannosta

Aurinkoenergiajärjestelmän hankkijan muistilista

  1. Minkä tehoinen järjestelmä tarvitaan?
  2. Miten paneelit on mahdollista asentaa?
  3. Ota yhteyttä Lammaisten Energiaan.
  4. Asennuksen yhteydessä toimita mikrotuotantolaitoksen yleistietolomake ja järjestelmän käyttöönottopöytäkirja Lammaisten Energialle.
  5. Varmista ylijäämäsähkölle ostaja ja tee tarvittavat sopimukset. (Lammaisten Energia ostaa ylijäämäsähkön etuasiakkailtaan)
  6. Varmista, että sähkömittarisi soveltuu tuotannon mittaukseen.

Lisätietoja järjestelmistä tekninen asiakaspalvelu puh. 02 535 2080 tai tekninenasiakaspalvelu@leoy.fi