WIKSU-markkinasähkö tuoteseloste ​

Sinulle joka haluat seurata sähkön hinnan kehitystä aktiivisesti ja olet valmis suunnittelemaan sähkökäyttöäsi edullisimmille tunneille, on markkinasähkö hyvä valinta.

Wiksu-markkinasähkösopimuksen hinta muodostuu perusmaksusta ja energiahinnasta. Laskusi muodostuu tunneittain toteutuneen pörssihinnan ja sähkönkäyttösi perusteella.


Laskusta näet kuukauden toteutuneen keskihinnan. Kuukauden jokaiselle tunnille muodostuu oma hinta. Siksi niitä ei näytetä erikseen laskulla. Keskihinta saadaan, kun painotetaan kuukauden jokaisen tunnin hinta kyseisen tunnin energiankäytöllä

WIKSU-MARKKINASÄHKÖ

Markkinasähkö seuraa hinnoittelussaan Pohjoismaiden sähköpörssi Nord Poolin tunneittain noteerattavaa hintaa (spot-hintaa) joten hinnoittelu on täysin läpinäkyvää. Energia laskutetaan kullekin tunnille vahvistetun spot-hinnan ja tunnille mitatun energian suhteessa lisättynä välityspalkkiolla.


Hinta muodostuu (sis. ALV 24 %)

WIKSU-perusmaksu 4,10 euroa/kk

WIKSU-marginaali 0,39 snt/kWh

WIKSU-MARKKINASÄHKÖ + HINTAKATTO

Markkinasähkö + hintakatto seuraa hinnoittelussaan Pohjoismaiden sähköpörssi Nord Poolin tunneittain noteerattavaa hintaa (spot-hintaa) ja sähkön hinnalle on määritetty turvallinen hintakatto. Energia laskutetaan kullekin tunnille vahvistetun spot-hinnan ja tunnille mitatun energian suhteessa lisättynä välityspalkkiolla. Hintakatto huolehtii siitä, että energian hinta ei nouse korkeammaksi kuin hintakatto vaikka spot-hinta ylittäisikin hintakaton. Hintakatosta perimme ainoastaan hieman korkeampaa perusmaksua.


Hinta muodostuu (sis. ALV 24 %)

  • WIKSU-perusmaksu 7,90 euroa/kk
  • WIKSU-marginaali 0,39 snt/kWh
  • WIKSU-hintakatto 8,50 snt/kWh


WIKSU-MARKKINASÄHKÖSOPIMUKSEN OMINAISUUDET

  • Sopimukseen kuuluu sähköinen laskutus sekä asiointi sähköpostilla.
  • Sähkönkäyttöpaikan vuosikulutus voi olla enintään 100 000 kWh
  • Lammaisten Energia Oy pidättää oikeudet tarkistaa asiakkaan luottotiedot tilauksen yhteydessä ja olla vahvistamatta sopimusta
  • Lammaisten Energia Oy:llä ei ole velvollisuutta solmia uutta pörssihintasidonnaista sähkömyyntisopimusta samalle asiakkaalle eikä samaan käyttöpaikkaan, mikäli edellisen sopimusjakson päättymisestä on kulunut vähemmän kuin 12 kuukautta.


TUOTESELOSTE

WIKSU-markkinasähkö on sähkönmyyntituote, joka sopii kuluttajalle joilla on tunneittain kulutusta mittaava mittari ja joka haluaa ostaa sähkönsä markkinahintaan. Lammaisten Energian jakelualueella kaikki kohteet soveltuvat markkinasähkötuotteelle mittauksen puolesta. Sähkö hinnoitellaan tunneittain Pohjoismaisessa sähköpörssissä ja sen lisäksi maksat vain pienen välityspalkkion ja perusmaksun.


Markkinasähkö sopii sähkönkäyttäjälle, joka haluaa nauttia edullisista sähkönhinnoista ja joka on valmis sietämään pientä riskiä myös korkeampien tuntien osalta. Markkinasähköstä hyötyy eniten kuluttaja, joka pystyy siirtämään sähkönkulutustaan edullisimmille tunneille. Sähkön hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssissä kyseiselle käyttötunnille Suomen hinta-alueella. Hinta vahvistuu edellisenä päivänä klo 13 kaikille seuraavan vuorokauden tunneille. Keskittämällä kulutusta edullisemmille tunneille voit myös varmistua siitä, että sähkö on tuolloin tuotettu ympäristöystävällisemmin.


MITEN VARAUTUA KALLIIMPIEN TUNTIEN HINTOIHIN


Markkinasähköön voit liittää edullisen hintakaton. Hintakatolla varmistat, ettei hankkimasi sähkön hinta nouse yli 8,50 snt/kWh (sis. alv 24 %) vaikka markkinasähkön hinta olisikin korkeampi.

Markkinasähkötuotteen hinta perustuu sähköpörssissä tunneittain muuttuviin spot-hintoihin. Sähköpörssin hinnoittelusta ja tämän tuotteen luonteesta johtuen Lammaisten Energia ei ole velvollinen tiedottamaan asiakasta hintavaihteluista.


SOPIMUKSEN TEKEMINEN

Sopimuksen voi tehdä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse 02 535 2000 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@leoy.fi

Markkinasähkötuote on voimassa toistaiseksi.

Markkinasähkön kuukausimaksun ja marginaalin osalta Lammaisten Energialla on sähkömarkkinalain ja sähkönmyyntiehtojen mukaisesti oikeus muuttaa hinnoitteluaan ilmoittamalla asiakkaalle tästä vähintään 30 päivää ennen muutosta.


Toimitusehdot

Lammaisten Energian sähkönmyynti- / sähköntoimitusehdot soveltuvin osin (SME2014)

Kuluttajasuojalain mukainen peruuttamisoikeus

Kuluttajasuojalain mukaan asiakkaalla on oikeus peruuttaa tekemänsä sopimus 14 päivän kuluessa. Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä. Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi asiakkaan on ilmoitettava [nimi, käyttöpaikan osoite, käyttöpaikan numero ja, mikäli saatavilla, puhelinnumero ja sähköpostiosoite] päätöksestään peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse tai sähköpostilla).

Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että asiakas lähettää ilmoituksen peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

Peruuttamisen vaikutukset

Kun olemme vastaanottaneet peruuttamisilmoituksen, sopimus raukeaa. Jos sopimus tehdään muuttotilanteessa asiakkaan nimenomaisesta pyynnöstä alkamaan alle 14 vuorokauden päähän (eli ennen peruuttamisajan päättymistä), asiakas on velvollinen maksamaan ennen sopimuksen peruuttamista käyttämästään sähköstä sopimuksen mukaisen hinnan.


MARKKINASÄHKÖHINNAN SEURANTA


Sähkön hinta määräytyy Nord Pool-sähköpörssissä kyseiselle käyttötunnille ELSPOT-tuotteella Suomen hinta-alueella. Hinta vahvistuu edellisenä päivänä klo 13 kaikille seuraavan vuorokauden tunneille. Alla olevasta linkistä näkyvät Suomen hinta-alueen hinnat. Huomaa, että hinnat ilmoitetaan arvonlisäverottomina MWh-hintoina.


http://www.nordpoolspot.com/Market-data1/Elspot/rea-Prices/FI/Hourly/


http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/Sivut/default.aspx


Helpoiten seuranta onnistuu lataamalla älypuhelimeen ilmainen Tuntihinta-mobiilisovellus, joka näyttää hinnat Suomen ajassa ja arvonlisäverollisena. Mobiilisovellus löytyy Fingridin sivuilta yllä mainitusta osoitteesta.


Huomioithan, että edellä mainitut hinnat sisältävät vain sähköenergian hinnan. Sähkön siirron ja sähköverot laskuttaa paikallinen jakeluverkonhaltija.