Satakunnan paras työpaikka vuonna 2020?

Aloitin työskentelyn Lammaisten Energialla vajaa vuosi sitten. Jo ensimmäisestä käynnistä lähtien Lammaisten konttorilla pystyin aistimaan terveen ja ainutlaatuisen tunnelman työyhteisössä, johon tunnuin olevan heti tervetullut. Ensimmäisten kuukausien jälkeen, pystyin toteamaan, että ensituntumani uudesta työpaikasta oli ollut oikea, Lammaisten Energian yksi tärkeimmistä voimavaroista on sen henkilökunta.

Lammaisten Energian henkilökunta vetää yhtä köyttä

Lammaisten Energian visioon on kirjoitettu, että Lammaisten Energia on Satakunnan paras työpaikka vuoteen 2020 mennessä. Koko henkilökunnan kanssa vietetyn ideointi- ja strategiapäivän yksi tarkoituksista oli miettiä, mikä olisi hyvä mittari mittaamaan asetettua kunnianhimoista tavoitetta? Päätimmekin laatia työtyytyväisyyskyselyn muutaman vuoden tauon jälkeen. Aikaisempina vuosina toteutettuun henkilöstötilinpäätökseen kaipasimme kuitenkin jotain uutta ja läpinäkyvämpää toimintamallia. Päädyimme ottamaan osaa Great Place to Work®-organisaation toteuttamaan työtyytyväisyyskyselyyn. Harmiksemme olimme liian pieni organisaatio ottamaa osaa itse Great Place to Work®-kisaan, mutta pääsimme kuitenkin mukaan tutkimukseen ja saimme arvokasta vertailutietoa muista pienistä yrityksistä sekä mahdollisuuden saada sertifikaatin tutkimuksessa menestymisestä. Tutkimus koostui kahdesta osa-alueesta, koko henkilöstön työtyytyväisyyskyselystä (Trust Index ©) sekä johdon täyttämästä lyhyestä kyselystä (Culture Audit ©). Great Place to Work®-sertifioinnin kriteerinä oli, että Trust Index © -kokonaistulos on vähintään 70 %. Lammaisten Energia pärjäsi tutkimuksessa hienosti saaden tutkimustulokseksi 77 % ja tunnustukseksi menestyksestä Great Place to Work® -sertifikaatin.

Tutkimustulokset vahvistivat sen, että Lammaisten Energiassa on ainutlaatuinen yrityskulttuuri, jonka perustan muodostavat hyvällä tasolla oleva liiketoiminta- ja henkilöstöjohtaminen, luottamus ihmisten välillä, ylpeys siitä mitä olemme ja miten asioita teemme sekä mutkaton yhteishenki, joka saa meidät kaikki vetämään yhtä köyttä. Mielestäni on tärkeää muistaa, että hyvä työtyytyväisyys palvelee kaikkia yhtiön sidosryhmiä niin asiakkaita, omistajia kuin yhteistyökumppaneita ja sillä on myös merkittävä vaikutus yrityksen menestymiseen. Kun ihmiset tuntevat onnistuvansa ja saavat iloa työstään, heijastuu se jokapäiväiseen tekemiseen esimerkiksi parempana asiakaspalveluna. Energia-ala elää murroksessa ja yksi tärkeimmistä tekijöistä siihen, miten tulevaisuuden haasteet voidaan kääntää mahdollisuudeksi, on henkilöstö. Sitoutunut ja motivoitunut henkilöstö pystyy toimimaan myös muutostilanteissa paremmin ja onkin yrityksen tuloksellisuuden ja menestymisen edellytys.
Kaikkein suurin hyöty tutkimukseen osallistumisesta oli kuitenkin tieto siitä, missä voimme kehittyä ja mitä voimme tehdä toisin, että oikeasti olisimme Satakunnan paras työpaikka vuonna 2020. Koko henkilöstö on sitoutunut hyvällä pöhinällä tekemään töitä sen eteen, että tutkimuksessa esiin tulleisiin kehityskohteisiin löytäisimme sopivat toimenpiteet ja toimintatapojen muutokset. Osallistumme kyselyyn uudestaan ensi vuonna ja tavoitteena on, että uusimme hyvät työpaikat sertifikaatin, tietysti tätä vuotta paremmin tuloksin!

Aurinkoisin kesäterveisin: Reetta
Lammaisten Energia Oy:n talouspäällikkö