Näin syntyi Kukkovalaisin

30.9.2016

Kukkovalaisin ®

Varmasti joka alalla on työkaluja tai tarvikkeita, jotka päivittäisessä työssä toimittavat vain niille tarkoitettua virkaa. Käytämme näitä esineitä joka päivä, sen enempiä miettimättä sitä miltä ne näyttävät, miten ne valmistettu tai mihin ne tarvittavan käytön jälkeen päätyvät. Meillä sähköyhtiössä tällaisia esineitä ovat sähkölinjoilta poistettavat vanhat suurjännite-eristimet, eli "eristinkukot".

Näitä posliinieristimiä on aikoinaan valmistettu, sekä Arabian tehtaalla, että Turun posliinitehtaalla. Sähkölinjoja uudistettaessa eristimet joko poistetaan vähitellen käytöstä tai ne vaihdetaan uusiin. Me päätimme antaa vanhoille, poistetuille eristimille vielä uuden elämän, sillä tuntui melkeinpä järjen köyhyydeltä hävittää näitä hienosti muotoilluita posliiniesineitä

Ensin syntyi idea, jonka toteuttamiseen taas tarvittiin hieman kekseliäisyyttä, insinööriosaamista ja kädentaitoja. Näiden tuloksena vihdoin syttyi lamppu, tai paremminkin monta pientä led-lamppua. Viimein käsissämme on täysin uniikki, käsityönä ja kierrätysmateriaalista valmistettu Kukkovalaisin. Ja mikä parhainta, Kukkovalaisimessa jatkavat kauniit eristinkukot elämäänsä, tunnelmallisina joka kodin käyttöesineinä.

Erä Lammaisten Kukkovalaisimia on tulossa myyntiin lokakuun aikana

Kukkovalaisimen tekniset tiedot:

Kukkovalaisin®

  • Käyttöjännite 230 VAC, teho 5 W, pistorasialiitäntä
  • Suurjännite-eristin, eristimen valmistaja Turun Posliini
  • Eristimet ovat käytettyjä, kyseessä on kierrätystuote ja käytön jälkiä saattaa esiintyä
  • Soveltuu vain sisäkäyttöön, koska liityntäjohto ja sisällä oleva muuntaja on suunniteltu sisäkäyttöön
  • Valmistaja: Lammaisten Energia Oy

Lämpöä ja valoa syksyyn!

Sini Mäkipere