Kausivalot, tunnelmavalot vai jouluvalot

2.12.2016

Elämme vuoden pimeintä aikaa ja tuntuu, että aina on pimeää. Aurinkoa tai ylipäätään valoa näkyy nyt vain muutama hassu tunti päivässä. Onneksi on keksitty kaikenlaiset tunnelma- koriste- tai jouluvalot, millä nimellä kukakin niitä sitten nimittääkin.

Joka tapauksessa nämä valot vuodesta toiseen herättävät keskustelua ja nostavat pintaan erilaisia tunteita. Joku näkee vaivaa, kun valoja alkaa näkyä jo lokakuussa, toinen taas ajattelee, että ihanaa, nyt saa viritellä valoköynnöksiä sydämensä kyllyydestä. Valot ja valaistuskin ovat makuasioita. Yksi viljelee valoja sinne, tänne ja toinen tykkää taas, että vähempi on parempi. Näistä(kään) asioista ei kai kannata sen enempää kiistellä, annetaan nyt vaan kaikkien valojen ja lyhtyjen tuikkia. Kun kalenterit on jo käännetty joulukuulle, voivat viimein perinteisimmätkin ihmiset sytytellä pihakuuseen valot ja asetella ikkunoihin kyntteliköt.

Meillä Lammaisissa ovat jouluvalot jo muutaman vuoden ajan ennakkoluulottomasti roikkuneet toimiston pihakoivussa. Kyllä vaan, luit oikein; koivussa. Se onkin meille ihan sopiva joulupuu, ainakin se on kiinnostava ja vähän rohkea, sillä palautetta siitä olemme saaneet. Pääosin saamamme palaute on ollut positiivista. Ihmiset ovat kertoneet, miltä valot heidän mielestään näyttävät. Jonkun silmään puu näyttää linnulta, toiselle taas lohikäärmeelle ja jonkun mieleen tuli merihevonen. Yhtä kaikki, eikö ole kiva, että on valoa ja jotain mitä katsella näinä pimeinä joulunaluspäivinä?

Nauttikaahan koristevaloista, myös niistä, jotka eivät ehkä juuri sinun silmääsi ole ne kauneimmat, mutta jollekin muulle juuri täydelliset. :)

Tunnelmallista ja tuikkivaa joulukuuta kaikille!

-Sini-

kuvat: Jarkko Helin

Sini Mäkipere