Lammaisten Energia ja BASF lahjoittavat latausaseman 150-vuotisjuhlaa viettävälle Harjavallan kaupungille

Harjavalta, 15. kesäkuuta 2019 - Harjavallan 150-vuotisjuhlan yhteydessä BASF ja Lammaisten Energia lahjoittivat sähköautojen latausaseman Harjavallalle. Lahjan myötä molemmat yritykset korostavat sitoutumistaan ​​liikenteen sähköistymiseen ja sähköautojen infrastruktuurin kehittämiseen Suomessa. 50 kW:n latausasema asennetaan syksyllä kaupungin asukkaiden käyttöön kunnan liikunta- ja uimahallikeskuksen edessä olevalle pysäköintialueelle.

Lahjoittajayhtiöt tarjoavat latausaseman maksuttoman latauksen, huollon ja huollon 24 kuukauden ajan. Harjavallan kaupunki huolehtii asennuksen edellyttämästä infrastruktuurista.


”Tulevaisuuden akut ovat nykyistä tehokkaampia, luotettavampia ja kohtuuhintaisia. BASF:n innovatiiviset akkumateriaalit vievät eteenpäin sähköisen liikkumisen kehitystä. Yhdessä akkuklusterin arvoketjun kumppaneiden kanssa kasvatamme sähköauton ajosädettä, lyhennämme akun latausaikaa ja kokoa sekä pienennämme kustannuksia. Nämä tekijät vaikuttavat sähköautojen kilpailukykyyn ja yleistymiseen,” sanoo BASF Battery Materials Finland Oy:n toimitusjohtaja Tor Stendahl.


”Tavoitteenamme on edistää ja kehittää ympäristöystävällistä sähköistä liikennettä alueellamme. Uusi 50 kW: n pikalatauspiste lyhentää huomattavasti sähköautojen latausaikaa ja helpottaa sähköautojen käyttöä. Uskomme, että lahjoitettu latauspiste ja ilmainen lataus kasvattaa kiinnostusta sähköautoiluun myös täällä Harjavallan alueella,” kertoo Lammaisten Energia Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kivikko.


BASF konserni
BASF luo kemianratkaisuja vakaan ja kestävän tulevaisuuden puolesta. Yhdistämme toiminnassamme taloudellisen menestyksen, ympäristönsuojelun ja yhteiskunnallisen vastuun. BASF konsernin noin 122 000 työntekijää toimivat asiakkaiden menestykseksi lähes kaikilla teollisuudenaloilla melkein kaikissa maailman maissa. Liiketoimintamme on organisoitu kuuteen segmenttiin: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care ja Agricultural Solutions. BASF:n liikevaihto oli vuonna 2018 noin 63 miljardia euroa. BASF:n osakkeilla käydään kauppaa Frankfurtin (BAS) ja, Yhdysvalloissa American Depositary Receipts (BASFY) pörsseissä. Lisätietoja BASF:n kotisivuilla osoitteessa www.basf.com

Lammaisten Energia
Lammaisten Energia on paikallinen energiayhtiö Harjavallan ja Nakkilan alueella Länsi-Suomessa. Perinteisen sähkönjakelun ja myynnin lisäksi tarjoamme asiakkaillemme laajan valikoiman muita palveluja, kuten aurinkosähköjärjestelmiä, ilmalämpöpumppuja ja sähköasennuksia.
Lammaisten Energia tarjoaa tulevaisuuden rohkeita ratkaisuja helpottamaan asiakkaiden arkea. Hyvän palvelumme perustana ovat innostuneet, luovat ja tutut ihmiset.