Aurinkosähkön edelläkävijänä lanseeraamme Aurinkoakku-palvelun ensimmäisenä Satakunnassa!

Lammaisten Energia on kehittänyt Aurinkoakku-palvelun, jossa asiakas voi varastoida aurinkosähköjärjestelmänsä ylijäämätuotantoa virtuaaliseen akkuvarastoon, Aurinkoakkuun. Näin asiakkaan ei itse tarvitse investoida fyysisen akun hankintaan.

Aurinkosähköjärjestelmän ylijäämätuotannosta täysimääräinen hyvitys virtuaaliakun avulla

Lammaisten Energian energiapäällikkö Jari Puustellin mukaan tarve uuden tuotteen kehittämiseen on tullut asiakkaiden suunnasta. "Suurin osa aurinkosähköjärjestelmien ostajista haluaisi varastoida myöhempää käyttöä varten sen osan tuottamastaan sähköstä, jota he eivät juuri sillä hetkellä pysty itse käyttämään. Aurinkoakun avulla se on mahdollista ilman isoja investointeja." kertoo Jari Puustelli.

Aurinkoakkua saatavilla kahta kokoa

Aurinkoakkuja on kahta kokoa 200 kWh/kk ja 300 kWh/kk. Aurinkoakkuun varastoidun energian osalta ylijäämätuotannosta hyvitetään asiakkaalle myös sähkön siirron ja sähköveron osuus. Akkukapasiteetin ylittävältä osalta maksetaan markkinahintaa. Aurinkosähköjärjestelmä pyritään aina myös mitoittamaan asiakkaan kulutukseen nähden oikean kokoiseksi. Lammaisten Energian aurinkoakku- palvelu saatavuutta ei ole rajoitettu pelkästään Satakunnan alueelle vaan on saatavissa myös muualle maahan.

Panostamme omassa energian tuotannossa vain hiilidioksidipäästövapaaseen tuotantoon

"Lammaisten Energia on omassa energian tuotannossaan panostanut ainoastaan hiilidioksidipäästövapaaseen tuotantoon. Uuden Aurinkoakku-palvelun avulla haluamme kannustaa asiakkaitamme omiin uusiutuvan energian investointeihin ja näin ollen olla tukemassa ilmastonmuutoksen vastaista taistelua." summaa Lammaisten Energian toimitusjohtaja Kimmo Kivikko.

Lisätietoa aurinkoakku-palvelusta:
Toimitusjohtaja Kimmo Kivikko, puh. 044 -7386164
Energiapäällikkö Jari Puustelli, puh. 044-5352032